خریداران فقیر گاز زیر پای اروپا له می شوند

خریداران فقیر گاز زیر پای اروپا له می‌شوند

کشورهای دنیا آماده رقابت برای تامین گاز طبیعی در سال جاری می شوند که به معنای ادامه هزینه های بالا برای مصرف کنندگان و کارخانه ها در اروپای تشنه انرژی و ریسک بیرون رانده شدن کشورهای نوظهور فقیرتر از بازار به دلیل گرانی قیمت ها است.

به گزارش سیپکس برای اولین بار از زمان آغاز بحران انرژی که با جنگ روسیه و اوکراین برانگیخته شد اروپا با خطر شکست در تحقق اهداف ذخیره سازی گاز برای زمستان آینده مواجه است که زمینه را برای یک دور دیگر شرایط دشوار تامین گاز مورد نیاز پیش از آغاز فعالیت پروژه های جدید گاز طبیعی مایع (ال ان جی) در سال آینده فراهم می کند.

در حالی که اروپا ذخایر گاز کافی برای پشت سر گذاشتن این زمستان را دارد و قیمت ها از ابتدای سال کاهش یافته است ذخایر گاز به دلیل هوای سردی که آخر هفته سراسر این قاره را فرا گرفت کاهش یافته است. گزینه های عرضه از ابتدای سال جاری که تحویل گاز روسیه از طریق اوکراین پس از پایان توافق ترانزیت میان دو کشور همسایه متوقف شد محدودتر شده است.

فرانسیسکو بلانچ استراتژیست کالا در بانک امریکن گفت: مطمئنا امسال شکاف انرژی در اروپا وجود خواهد داشت. این به معنای آن است که تمام ظرفیت جدید ال ان جی که امسال در سراسر جهان وارد بازار می شود برای جبران عرضه کمتر گاز روسیه به اروپا خواهد رفت.

به گفته سائول کاونیک تحلیلگر انرژی شرکت MST Marquee در سیدنی برای پوشش تقاضای پیش بینی شده اروپا باید سالانه ۱۰ میلیون تن ال ان جی اضافی وارد کند که حدود ۱۰ درصد بیشتر از سال ۲۰۲۴ است. پروژه های صادراتی جدید در آمریکای شمالی می توانند به تسهیل محدودیت عرضه در بازار کمک کنند اما این به سرعت افزایش تولید کارخانه های ال ان جی بستگی دارد.

رقابت نابرابر خریداران

با گزینه های کمتری برای تامین گاز و ذخیره مجدد برای زمستان آینده اروپا به محموله های ال ان جی نیاز خواهد داشت و برای خرید آنها با آسیا که خانه بزرگ ترین مصرف کنندگان جهان است رقابت خواهد کرد. بر اساس نحوه شکل گیری تقاضا رقابت برای خرید قیمت ها را بالاتر از توان مالی کشورهایی مانند هند بنگلادش و مصر می برد و بر بهبود اقتصادی آلمان تاثیر منفی می گذارد.

معاملات آتی گاز در اروپا که معمولا بر قیمت های ال ان جی آسیایی نیز تاثیر می گذارد همچنان حدود ۴۵ درصد بیشتر از مدت مشابه سال گذشته است و قراردادها در سال ۲۰۲۵ تاکنون حدود سه برابر سطح قبل از بحران معامله می شوند.

یافتن منابع جایگزین تامین گاز برای همه شرکت ها و صنایع آسان نیست. این امر به خصوص برای آلمان دشوار است که قبل از آغاز جنگ روسیه در اوکراین در سال ۲۰۲۲ برای تامین بیش از نیمی از گاز مورد نیاز خود به روسیه متکی بود.

با توجه به اینکه بخش تولید این کشور با هزینه های بالاتر کار می کند امنیت انرژی به یک موضوع اصلی در انتخابات زودهنگام ۲۳ فوریه این کشور تبدیل شده است. حزب راست افراطی آلترناتیو برای آلمان در نظرسنجی ها رتبه دوم را دارد که ممکن است تا حدی به این دلیل باشد که این حزب می خواهد واردات ارزان قیمت گاز مسکو از خط لوله را احیا و رقابت تولید را تقویت کند. کسانی که از توانایی اروپا برای پرداخت قیمت سنگین گاز ضرر می کنند کشورهای در حال توسعه آسیا خواهند بود و برخی از محموله ها در حال حاضر برای بهره مندی از نرخ های بالاتر به مقصد اروپا تغییر مسیر یافته اند.

این وضعیت مشابه در آمریکای جنوبی است. برزیل برای جبران تولید ضعیف برق آبی پس از یک دوره خشکسالی تقلا می کند و آرژانتین ممکن است برای فصل گرمایش آینده خود به رقابت برای ال ان جی کشیده شود.

مصر نیز در وضعیت آسیب پذیری قرار دارد. طبق داده های ردیابی کشتی که توسط بلومبرگ گردآوری شده است این کشور در سال گذشته که با خاموشی تابستانی دست و پنجه نرم می کرد از صادرکننده ال ان جی به واردکننده  آنتبدیل شد و بازار را غافلگیر کرد و خرید را به بالاترین سطح از سال ۲۰۱۷ رساند. این کشور ممکن است هنوز به ده ها محموله در سال جاری برای سپری کردن گرمای تابستان نیاز داشته باشد.

فرصت طلایی فروشندگان گاز مایع

برای فروشندگان ال ان جی که در حال حاضر از مزایای قیمت های بالاتر بهره می برند این فشار فرصت هایی را ایجاد می کند. به گفته اوگان کوزه مدیرعامل شرکت مشاوره  اکسنچر در برخی موارد تولیدکنندگان ال ان جی ممکن است بتوانند ظرفیت صادرات را مشابه افزایش صادرات که در سال بحرانی ۲۰۲۲ اتفاق افتاد افزایش دهند.

این چشم انداز تا حد زیادی به سرعت راه اندازی تاسیسات تولید جدید بستگی دارد. به گفته لورا پیج از شرکت داده انرژی کپلر سال گذشته رشد ناچیز بود زیرا مصر صادرات را متوقف کرد و تولید کارخانه جدید «آرکتیک ال ان جی ۲» روسیه در قطب شمال به دلیل تحریم های آمریکا متوقف شد.

این امر آمریکا را در کانون توجه قرار می دهد. بزرگ ترین صادرکننده ال ان جی جهان سال هاست که اروپا را از کمبود گاز نجات می دهد و این پیام احتمالا پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ بلندتر می شود. او قبلا تهدید کرده است که اگر اروپا انرژی بیشتری از آمریکا خریداری نکند تعرفه های بیشتری اعمال خواهد کرد.

طبق گزارش کپلر انتظار می رود امسال صادرات ال ان جی آمریکا حدود ۱۵ درصد افزایش یابد زیرا راه اندازی مرحله سوم توسعه کارخانه «کورپوس کریستی» شرکت «چینر انرژی» در تگزاس و راه اندازی کارخانه «پلاکماینز» شرکت «ونچر گلوبال ال ان جی» در لوییزیانا به تدریج ۳۰ میلیون تن در سال به تولید سالانه آمریکا اضافه خواهد کرد. البته شرکت «چینر انرژی» هشدار داده است افزایش تولید در سال جاری نسبتا کند خواهد بود.

در روسیه که هنوز دومین منبع بزرگ اروپا برای ال ان جی است مسئله اصلی این خواهد بود که آیا این کشور می تواند صادرات خود را پس از تحریم های اخیر آمریکا بر دو تاسیسات کوچک تر حفظ کند یا خیر. به گفته کلودیو استیویر مشاور انرژی و عضو هیئت علمی مرکز بین المللی حقوق بشر IHRDC  در بوستون تحریم های غرب پروژه بزرگ «آرکتیک ال ان جی۲» را متوقف کرده و بر تهیه تجهیزات کلیدی و تجهیزات خدماتی تاثیر گذشته و تکمیل کامل آن را دو تا سه سال عقب انداخته است.

 بر اساس یادداشت آنتونی یوئن و دیگر تحلیلگران در شرکت سیتی گروپ ترامپ که قول داده است به جنگ روسیه در اوکراین پایان دهد می تواند چشم انداز کلی بازار را نیز تغییر دهد به خصوص اگر توافق صلح همانطور که انتظار می رود شامل انرژی باشد. صادرات گاز روسیه از طریق خط لوله از طریق اوکراین ممکن است در نهایت در سال ۲۰۲۵ ادامه یابد.

در حال حاضر آسیا منابع کافی برای واگذاری محموله های ال ان جی به اروپا دارد. واردکنندگان ال ان جی چین محموله های خود را برای تحویل تا ماه مارس مجددا می فروشند و تا حد زیادی خرید از بازار نقدی را که قیمت ها در آن بالا می رود متوقف کرده اند. واردکنندگان گاز هندی به جایگزین های ارزان تری روی آورده اند در حالی که بنگلادش مجبور شده پس از بالا بودن قیمت های پیشنهادی مناقصه های خرید را کمتر کند. مصر به گازوئیل روی آورد.

اگرچه آب و هوای معتدل آسیا باعث شده تا تقاضا کمتر شود اما بازارهای دچار محدودیت عرضه خطر نوسانات ناشی از تغییرات اقلیمی ناگهانی یا مشکلات عرضه را افزایش می دهد.

بر اساس گزارش بلومبرگ اختلالات تولید در کارخانه های صادراتی استرالیا به مالزی در سال گذشته نشان داده که بخش تولید چقدر آسیب پذیر است. اما دورنمای عرضه مایه آسودگی خاطر است. از سال ۲۰۲۶ به بعد پروژه های دچار تاخیر قرار است در نهایت صادرات گاز مایع را آغاز کنند. قرار است ۱۷۵ میلیون تن عرضه جدید تا سال ۲۰۳۰ از آمریکا و قطر وارد بازار شود. این عرضه جدید می تواند باعث فشار نزولی بر قیمت ها شود و مشتریانی را که امسال بیرون رانده شدند به بازار برگرداند.

پایان خبر سیپکس

خریداران فقیر گاز زیر پای اروپا له می شوند

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "خریداران فقیر گاز زیر پای اروپا له می شوند" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "خریداران فقیر گاز زیر پای اروپا له می شوند"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه