خلاصه کتاب هنری زلزله و ناهار روز عید | فرانچسکا سایمون

خلاصه کتاب هنری زلزله و ناهار روز عید ( نویسنده فرانچسکا سایمون )
کتاب هنری زلزله و ناهار روز عید، که هشتمین جلد از مجموعه ی محبوب و پرطرفدار هنری زلزله نوشته ی فرانچسکا سایمون هست، یه عالمه ماجرای خنده دار و شیطنت آمیز از هنری زلزله رو توی خودش جا داده. این کتاب شامل چهار داستان مستقل و حسابی سرگرم کننده ست که هر کدوم، گوشه ای از زندگی پر از وروجک بازی هنری رو نشون میده. اگه می خواید بدون اینکه کل کتاب رو بخونید، از این ماجراهای بامزه باخبر بشید، این خلاصه حسابی به کارتون میاد.
حتماً تا حالا اسم هنری زلزله به گوشتون خورده، مگه نه؟ اون پسر وروجک و شیطونی که هیچ وقت از دردسر دور نیست و همیشه یه کاری می کنه که همه ی دنیا رو از تعجب شاخ دربیاره! خب، این کتاب هم دقیقاً درباره ی همین هنریه، با این تفاوت که این بار حسابی کارش سخت تر میشه، چون باید خودش رو برای ناهار روز عید به بهترین شکل ممکن نشون بده. البته، اگه هنری باشه و آدم حسابی بازی دربیاره که دیگه اسمش هنری زلزله نیست، درسته؟
درباره مجموعه هنری زلزله و خالق اون، فرانچسکا سایمون
اگه بگیم هنری زلزله یکی از بانمک ترین و البته شیطون ترین شخصیت های دنیای ادبیات کودکانه، دروغ نگفتیم. این پسر بچه هشت ساله، یه جونور بامزه و پر از ایده های دردسرسازه که همیشه در حال کشف راه های جدید برای زیرآب زدن، فرار از کار و البته اذیت کردن برادرش پیتر آقا هست. پیتر برعکس هنری، پسری آروم، مرتب و همیشه توی خطه. همین تضاد بین این دوتا برادر، خودش کلی موقعیت خنده دار و بامزه رو تو داستان ها ایجاد می کنه.
فرانچسکا سایمون، نویسنده ی خلاق و باهوش این مجموعه، با قلم طنزش تونسته کاری کنه که بچه ها با خوندن ماجراهای هنری، هم حسابی بخندن و هم یه جورایی پیام های آموزشی رو غیرمستقیم بگیرن. یعنی چی؟ یعنی وقتی هنری یه کاری رو خراب می کنه و نتیجه ی بدی براش داره، بچه ها می فهمند که کارهای شیطنت آمیز چه عواقبی دارن، بدون اینکه لازم باشه کسی مستقیماً بهشون بگه این کار بده. این روش آموزش از طریق سرگرمی، یکی از نقاط قوت اصلی این مجموعه ست.
مجموعه کتاب های هنری زلزله فقط تو ایران معروف نیست. این داستان ها تو کل دنیا کلی طرفدار دارن و تا الان بیش از 21 میلیون نسخه ازشون فروخته شده. این محبوبیت جهانی باعث شده که چندین اقتباس تلویزیونی و حتی یه فیلم سینمایی هم از روی ماجراهای هنری ساخته بشه. فکرشو بکنید، یه وروجک کوچولو چقدر می تونه معروف باشه! تو ایران هم که آتوسا صالحی، مترجم کاربلد و توانای این مجموعه، با ترجمه ی روان و جذابش کاری کرده که ما هم بتونیم از شیطنت های هنری لذت ببریم.
یه نگاه کلی به هنری زلزله و ناهار روز عید
جلد هشتم مجموعه هنری زلزله، یعنی هنری زلزله و ناهار روز عید، چهار تا داستان جداگونه داره که هر کدومش یه ماجرای تازه و بامزه از هنری رو روایت می کنه. خوبی این مدل کتاب ها اینه که شما لازم نیست حتماً همه ی جلدهای قبلی رو خونده باشید تا از این یکی سر دربیارید. هر داستان یه شروع و پایان مستقل داره و همه ی اون ها هم با اون امضای شیطنت آمیز هنری همراهن. اگه دنبال یه کتاب خنده دار هستید که لحظات غیرقابل پیش بینی زیاد داشته باشه، این کتاب حسابی بهتون می چسبه.
تمرکز اصلی تو این جلد، همون طور که از اسمش هم پیداست، روی طنز و موقعیت های کمدیه. هنری با اون ذهن خلاقش همیشه یه راهی پیدا می کنه که اوضاع رو از حالت عادی خارج کنه و به هم بریزه. حالا چه تو یه کار گروهی باشه، چه تو یه مهمونی رسمی و چه وقتی که سعی می کنه برای خودش پولی به جیب بزنه. این کتاب بهمون نشون میده که حتی یه روز عادی هم می تونه با حضور هنری زلزله، به یه ماجراجویی تمام عیار تبدیل بشه.
خلاصه داستان های کتاب هنری زلزله و ناهار روز عید
خب، حالا می رسیم به بخش هیجان انگیز ماجرا! بیایید ببینیم هنری توی هر کدوم از این چهار داستان چه کارایی می کنه و چه بلایی سر خودش و بقیه میاره. آماده اید؟ بریم که داشته باشیم!
هنری زلزله و کار گروهی
فکرشو بکنید، هنری زلزله و کار گروهی! از همین اسمش معلومه که قراره چه فاجعه ای رخ بده، نه؟ معلمشون از بچه ها می خواد که یه پروژه گروهی رو انجام بدن. هنری که ذاتاً تنبله و اصلاً دوست نداره کار کنه، از همون اول شروع می کنه به برنامه ریزی برای اینکه چطور بقیه رو بندازه تو زحمت و خودش راحت باشه. اون سعی می کنه دوستاشو، از جمله راف دیوانه و مارگارت مودی، متقاعد کنه که همه ی کارها رو اونا انجام بدن و اسم هنری هم تهش باشه.
اولش با چرب زبونی شروع می کنه و مثلاً میگه شماها که دست خطتون خوبه، خب شما بنویسید! یا شما که تو نقاشی بهتر هستید، خب شما طرح ها رو بزنید!. اما خب، دوستای هنری هم کم کم از دستش خسته میشن و میفهمن که هنری فقط دنبال پیچوندنه. وقتی روش های دیپلماتیک هنری جواب نمیده، شروع می کنه به کارهای شیطنت آمیز تر. مثلاً، مداد رنگی ها رو قایم می کنه، یا به بهونه ی آب خوردن، وسایل بقیه رو به هم می ریزه تا کار کندتر پیش بره. هدفش اینه که بقیه اینقدر خسته بشن که خودشون از خداشون باشه که همه ی کار رو انجام بدن و از دست هنری راحت شن.
نتیجه ی این کار گروهی چی میشه؟ خب، حدس زدنش سخت نیست. پروژه ی اونا تبدیل میشه به یه آشفتگی تمام عیار! بخشی از کار نیمه کاره می مونه، بخشی دیگه اشتباه انجام میشه، و آخرش هم که نوبت به ارائه میرسه، هنری با لودگی و بیخیالی تمام، تلاش می کنه تقصیرها رو گردن بقیه بندازه. این داستان یه نمونه عالیه از اینکه هنری چطور میتونه یه موقعیت عادی رو به هرج و مرج تبدیل کنه و البته، نشون میده که کار گروهی با یه نفر مثل هنری چقدر میتونه چالش برانگیز باشه!
هنری زلزله به مهمانی می رود
هنری عاشق مهمونیه، البته نه از اون مهمونی های مودبانه و ساکت. اون عاشق مهمونی هاییه که بتونه توشون حسابی خرابکاری کنه و سروصدا به پا کنه! تو این داستان، هنری به یه مهمونی دعوت میشه (البته نه ناهار روز عید که داستان اصلیه). از همون لحظه ی ورود، هنری شروع می کنه به نمایش گذاشتن قابلیت های خارق العاده اش تو شیطنت. مثلاً، موقع بازی صندلی بازی، از هر روشی استفاده می کنه تا صندلی رو از زیر پای بقیه بکشه و خودش برنده بشه، حتی اگه این کار به قیمت زمین خوردن بقیه تموم بشه!
بعد از اون، نوبت به خوراکی ها می رسه. هنری که چشمش سیر نیست، هرچی خوراکی و شیرینی و بستنی هست، بیشتر از سهم خودش می خوره و حتی اگه گیر نیاره، سعی می کنه از دست بقیه بقاپه. فکرشو بکنید، یه جنگ بالش راه میندازه که سقف مهمونی رو میاره پایین! یا مثلاً، تو حیاط خونه، یه مسابقه پرتاب اسباب بازی راه میندازه و وسایل صاحب خونه رو به هوا پرتاب می کنه.
نتیجه ی این مهمونی چی میشه؟ خب، معلومه دیگه. صاحب خونه و بچه هاش از دست هنری شاکی میشن و آخر سر هم هنری با یه عالمه خاطره ی بد (برای میزبان و یه عالمه خاطره ی خنده دار برای خودش) مهمونی رو ترک می کنه. و البته، یه کارت دعوت برای مهمونی بعدی دریافت نمی کنه! این داستان نشون میده که هنری چقدر میتونه یه مهمونی رو از روال عادی خارج کنه و به یه رویداد غیرقابل کنترل تبدیلش کنه.
هنری زلزله پسر بچه ی وروجکی است که همیشه حرف اشتباه را به زبان می آورد اما با این حال هنوز دوست داشتنی است.
هنری زلزله و ناهار روز عید
و بالاخره می رسیم به داستان اصلی که اسم کتاب از اون گرفته شده: هنری زلزله و ناهار روز عید. یه روز، نیک، هم کلاسی جدید هنری که هنوز شناختی از شیطنت های هنری نداره، هنری رو به ناهار روز عیدشون دعوت می کنه. پدر و مادر هنری، با هزار امید و آرزو و التماس از هنری می خوان که این بار مودب باشه و آبروریزی نکنه. ولی خب، مگه میشه؟
مهمونی شروع میشه و هنری از همون لحظه ی اول، گاف های پشت سر هم میده. مثلاً، سعی می کنه بزرگترین تکه ی بوقلمون رو برای خودش برداره، یا سس های مخصوص ناهار عید رو با هم قاطی می کنه و یه ترکیب عجیب غریب می سازه که هیچ کس دلش نمی خواد اونو امتحان کنه. موقع باز کردن کراکرهای عید (یه جور اسباب بازی کاغذی که با کشیدن باز میشه و یه جایزه کوچولو و یه کلاه کاغذی توشه)، هنری جوری اونارو باز می کنه که همه ی محتویاتشون پخش و پلا میشه و به جای اینکه مال بقیه بشه، خودش همه رو قاپ می زنه.
پدر و مادر نیک، که تا حالا با یه همچین موجودی روبرو نشده بودن، با چشم های گرد شده به هنری نگاه می کنن. هنری حتی موقع خوردن غذا هم دست از سر شیطنت برنمی داره؛ با غذای توی دهنش حرف می زنه، یا تیکه گوشت ها رو زیر میز برای سگ خونه میندازه تا بتونه یواشکی از زیر میز برای خودش خوراکی های اضافه برداره. اوج ماجرا جاییه که هنری تو یه لحظه، کلاه مخصوص روز عید یکی از مهمونا رو برمی داره و اونو پاره می کنه! دیگه تقریباً هیچ کس دلش نمی خواد کنار هنری بشینه. این داستان به خوبی نشون میده که هنری حتی تو یه مهمونی مهم و رسمی هم نمی تونه دست از سر دردسربرداره و همیشه تو هر شرایطی، هنری زلزله باقی می مونه.
هنری زلزله سرِ کار می رود
داستان چهارم درباره ی تلاش هنری برای کسب درآمده. هنری، مثل خیلی از بچه ها، دلش می خواد پول داشته باشه تا هرچی دوست داره بخره. ولی خب، کار کردن از نظر هنری یعنی اینکه یه راهی پیدا کنه که پول به دست بیاره، بدون اینکه واقعاً زحمت بکشه! اولش سعی می کنه کارهای کوچیک و ساده رو انجام بده، مثلاً برای مادرش تو خونه جارو بزنه، ولی تهش همه چی رو به هم می ریزه و کثیف تر از قبل میشه.
بعد تصمیم می گیره یه کسب و کار راه بندازه. مثلاً، می خواد روزنامه بفروشه یا ماشین بشوره. ولی روش های هنری برای این کارها همیشه فاجعه بارن. مثلاً، روزنامه ها رو به جای تحویل دادن، برای ساخت موشک کاغذی استفاده می کنه، یا موقع شستن ماشین، آب رو هدر میده و ماشین رو گلی تر از قبل می کنه. اون سعی می کنه با ترفندهای خاص خودش، مثلاً با ترسوندن مشتری ها یا با قیمت گذاری های عجیب و غریب، پول دربیاره که البته هیچ کدوم جواب نمیده.
نتیجه ی تلاش هنری برای سرِ کار رفتن اینه که اون نه تنها پولی به دست نمیاره، بلکه کلی خرابکاری هم می کنه و باعث میشه بقیه از دستش کلافه بشن. این داستان، طنزآمیز بودن و بی مسئولیتی هنری رو در قالب تلاشش برای استقلال مالی نشون میده و اینکه هنری چطور هر سیستمی رو که واردش میشه، به هم می ریزه.
پیام ها و مفاهیم آموزشی کتاب
شاید در نگاه اول، هنری زلزله فقط یه بچه ی شیطون به نظر بیاد که دائم در حال خرابکاریه. اما اگه عمیق تر به داستان ها نگاه کنیم، می بینیم که فرانچسکا سایمون خیلی زیرکانه از طریق شیطنت های هنری، پیام های مهمی رو به بچه ها منتقل می کنه. البته نه مستقیم و با لحن نصیحت کننده، بلکه کاملاً غیرمستقیم و از طریق عواقب کارهای هنری.
مثلاً، وقتی هنری تو کار گروهی مسئولیت پذیر نیست و کارها رو خراب می کنه، بچه ها می فهمن که چقدر همکاری و مسئولیت پذیری مهمن. یا وقتی هنری تو مهمونی ها بدرفتاری می کنه و کسی دیگه دعوتش نمی کنه، بچه ها اهمیت احترام گذاشتن به دیگران و رعایت قوانین رو درک می کنن. اینجوری، شیطنت های هنری تبدیل میشه به یه آینه که پیامدهای کارهای نادرست رو نشون میده.
این مجموعه همچنین به بچه ها یاد میده که آدم ها با هم فرق دارن. هنری و پیتر، دو قطب کاملاً مخالف همدیگه ان. یکی شیطون و یکی آروم. این تفاوت ها هم بخشی از زندگی هستن و باید بهشون احترام گذاشت. از همه مهم تر، این کتاب ها نشون میدن که طنز و خنده چقدر میتونن در آموزش و سرگرم کردن بچه ها نقش مهمی داشته باشن. بچه ها با خنده و شوخی، بهتر یاد می گیرن و بیشتر با داستان ها ارتباط برقرار می کنن.
چرا این کتاب رو بخونیم؟
اگه دنبال یه کتاب می گردید که بچه هاتون رو حسابی بخندونه و سرگرم کنه، خلاصه کتاب هنری زلزله و ناهار روز عید دقیقاً همونیه که می خواید. داستان های هنری زلزله پر از موقعیت های طنز و خنده داره که هم برای بچه ها جذابن و هم حتی برای والدین لحظات بامزه ای رو ایجاد می کنن. اگه خودتون هم یه بچه شیطون تو خونه دارید، احتمالاً با خوندن این کتاب، کلی به کارهای هنری همذات پنداری می کنید و می خندید.
این کتاب برای بچه هایی که تازه شروع به کتاب خوانی کردن، یه گزینه ی عالیه. داستان های ساده و روون، همراه با تصویرسازی های جذاب، باعث میشه بچه ها بدون اینکه خسته بشن، غرق دنیای داستان بشن و علاقه شون به کتاب خوانی بیشتر و بیشتر بشه. علاوه بر سرگرمی، این کتاب فرصت خوبی رو برای والدین و فرزندان فراهم می کنه که درباره ی موضوعاتی مثل مسئولیت پذیری، احترام به بقیه، و عواقب کارها با هم صحبت کنن و کلی چیزای خوب یاد بگیرن. خلاصه، هنری زلزله یه دوست بامزه و وروجک برای همه ی بچه هاست که خوندن داستان هاش حسابی می چسبه.
مشخصات کتاب
برای اینکه اطلاعات کاملی از این کتاب داشته باشید، مشخصات اصلی اون رو تو این جدول براتون آوردیم:
عنوان | مشخصات |
---|---|
نویسنده | فرانچسکا سایمون (Francesca Simon) |
مترجم | آتوسا صالحی |
ناشر | نشر افق |
سال انتشار نسخه فارسی (این جلد) | ۱۳۹۳ (ممکن است چاپ های جدیدتر هم وجود داشته باشد) |
تعداد صفحات | ۸۲ صفحه |
شابک | 978-964-369-486-9 |
مناسب برای رده سنی | ۵ تا ۱۲ سال |
سایر جلدهای مجموعه هنری زلزله
اگه از خوندن خلاصه کتاب هنری زلزله و ناهار روز عید حسابی خوشتون اومده و دلتون می خواد ماجراهای بیشتری از این پسر وروجک رو بخونید، خبر خوب اینه که مجموعه هنری زلزله جلدهای زیادی داره که هر کدومشون به اندازه ی این جلد، پر از خنده و شیطنت ان. چند تا از جلدهای دیگه این مجموعه رو براتون اینجا آوردیم تا اگه خواستید، به سراغشون برید:
- هنری زلزله و آدم برفی زشت
- هنری زلزله و تیم فوتبال
- هنری وروجک و نمایش کلاسی
- هنری وروجک سبزیجات می خوره!
- هنری وروجک کتاب می خونه
- هنری وروجک مریض می شه
هر کدوم از این کتاب ها می تونن شما رو برای ساعت ها غرق دنیای بامزه و البته پر از دردسر هنری زلزله کنن.
نتیجه گیری
خلاصه، کتاب هنری زلزله و ناهار روز عید ( نویسنده فرانچسکا سایمون ) یه انتخاب عالیه برای همه ی اونایی که دنبال یه کتاب خنده دار و سرگرم کننده برای بچه هاشون هستن. این جلد، با اون چهار تا داستان مستقل و پر از شیطنت، به خوبی نشون میده که چرا هنری زلزله تا این حد بین بچه ها و حتی بزرگترها محبوبه. اگه دوست دارید بچه هاتون با یه شخصیت بانمک و یه عالمه ماجرای خنده دار آشنا بشن که به صورت غیرمستقیم کلی درس هم تو خودش داره، پیشنهاد می کنیم حتماً این کتاب رو بخونید یا خلاصه اش رو با بچه هاتون مرور کنید.
مطمئن باشید که خوندن این کتاب، یا حتی فقط مرور ماجراهای هنری، می تونه کلی لبخند رو لباتون بیاره و لحظات شادی رو براتون رقم بزنه. اگه شما هم این کتاب رو خوندید، خوشحال میشیم نظرات و تجربیاتتون رو تو بخش کامنت ها با ما در میون بذارید.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "خلاصه کتاب هنری زلزله و ناهار روز عید | فرانچسکا سایمون" هستید؟ با کلیک بر روی کتاب، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "خلاصه کتاب هنری زلزله و ناهار روز عید | فرانچسکا سایمون"، کلیک کنید.