دیابت و اهمیت کنترل قند خون در مناطق کم درآمد

دیابت و اهمیت کنترل قند خون در مناطق کم‌درآمد

دکتر خالد رحمانی دانشیار اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در گفت وگو با خبرنگار سیپکس اظهار کرد: دیابت یک بیماری مزمن شایع در جامعه است که با سطح بالای قند خون مشخص می شود.

وی افزود: این بیماری زمانی اتفاق می افتد که بدن یا انسولین کافی تولید نکند یا نتواند از انسولین تولید شده استفاده کند در صورت عدم کنترل قند خون ممکن است منجر به بروز عوارض جدی از جمله عوارض قلبی عروقی تخریب شبکیه و بروز تاری دید و نابینایی آسیب شدید به کلیه ها بروز زخم و عفونت غیرقابل کنترل در پاها و اندام های تحتانی شود. در مواردی که بیمار دچار عارضه زخم پای دیابتی می شود تنها چاره برای مداوای آن پس از گسترش عفونت قطع عضو است.

هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان بیان کرد: توجه به کنترل قند خون در بیماران دیابتی با انجام مراقبت های دوره ای و اتخاذ سبک زندگی سالم بسیار مهم است براساس مطالعات انجام شده وضعیت کنترل قند خون در بیماران دیابتی با سطح درآمد پایین و مناطق حاشیه نشین مطلوب نیست. عدم کنترل مناسب قند خون در این افراد علل مختلفی می تواند داشته باشد.

دکتر رحمانی گفت: به نظر می رسد سهم بالای استفاده از کربوهیدرات ها (مواد غذایی حاوی قند) در سبد غذایی خانوار و همچنین نداشتن درآمد کافی برای انجام مراقبت های دوره ای به دلایل مختلف از جمله مشکلات درآمدی و آگاهی ناکافی از خطرات و عوارض بیماری نقش بسیار زیادی در کنترل نامناسب قند خون در بیماران دیابتی دارد.

دانشیار اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه براساس مطالعاتی که در بین جمعیت با درآمد پایین استان انجام شده است حدود ۴۰ درصد از بیماران دیابتی درجاتی از آسیب های چشمی را داشته اند عنوان کرد: علاوه بر این بر اساس شاخص های آزمایشگاهی تنها نزدیک به ۴۰ درصد از بیماران قند خون خود را در یک محدوده مناسب کنترل کرده اند آنچه که مهم است آگاه سازی بیماران و افزایش درک خطر در آنها نسبت به علائم و عوارض این بیماری در صورت عدم کنترل مناسب قند خون است.

دکتر رحمانی گفت: توصیه اصلی به بیماران دیابتی این است که سبک زندگی سالم را اتخاذ کنند. علاوه بر مصرف دقیق دارو زیر نظر پزشک معالج و انجام مراقبت های دوره ای توجه به رعایت یک رژیم غذایی سالم و افزایش فعالیت فیزیکی متناسب با شرایط بیمار اصول اساسی کنترل قند خون هستند.

دانشیار اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: برخی از مواد غذایی وجود دارد که بیماران دیابتی بایستی در مصرف آنها احتیاط کنند و مصرف آن ها را به حداقل برسانند از جمله این مواد غذایی می توان به برنج بدون سبوس نان سفید سیب زمینی سرخ شده و چیپس نشاسته ها خوراکی های دارای شکر فراوان نظیر مربا کمپوت پاستیل شیرینی و آبمیوه مصنوعی میوه های خشک گوشت های سرخ شده و چرب فرآورده های لبنی چرب نظیر خامه بستنی کره و پنیرهای چرب غذاهای فرآوری شده به ویژه سوسیس و کالباس قهوه های شیرین و نوشیدنی های شیرین گازدار نظیر نوشابه اشاره کرد.

دیابت و اهمیت کنترل قند خون در مناطق کم درآمد

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "دیابت و اهمیت کنترل قند خون در مناطق کم درآمد" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "دیابت و اهمیت کنترل قند خون در مناطق کم درآمد"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه