**شرایط پذیرش رشته تربیت بدنی دانشگاه فرهنگیان | راهنمای جامع**

**شرایط پذیرش رشته تربیت بدنی دانشگاه فرهنگیان | راهنمای جامع**

شرایط پذیرش رشته تربیت بدنی دانشگاه فرهنگیان

برای ورود به رشته تربیت بدنی دانشگاه فرهنگیان، مسیر مشخصی پیش روی داوطلبان قرار دارد که شامل موفقیت در کنکور سراسری، پشت سر گذاشتن موفقیت آمیز آزمون عملی تربیت بدنی و قبولی در مراحل مصاحبه و گزینش می شود. این رشته، فرصت شغلی تضمین شده ای را در وزارت آموزش و پرورش فراهم می کند و برای علاقه مندان به ورزش و آموزش، یک انتخاب ایده آل است. اگر به دنبال دبیری تربیت بدنی هستید و می خواهید بدانید چطور به این هدف برسید، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

تاحالا به این فکر کردین که چقدر هیجان انگیزه آدم بتونه شغلش رو با عشق و علاقه اش به ورزش گره بزنه؟ رشته آموزش تربیت بدنی توی دانشگاه فرهنگیان دقیقا همین فرصت رو بهتون میده. خیلی ها ممکنه فکر کنن تربیت بدنی فقط برای اونایی هست که میخوان ورزشکار حرفه ای بشن، اما نه! این رشته یه مسیر شغلی جذاب و تضمین شده رو برای دبیر شدن در اختیار علاقه مندها قرار میده.

دبیری تربیت بدنی فرهنگیان؛ یه انتخاب متفاوت

شاید براتون سوال باشه که فرق رشته آموزش تربیت بدنی توی دانشگاه فرهنگیان با علوم ورزشی یا تربیت بدنی دانشگاه های عادی چیه؟ راستش رو بخواید، فرقش زمین تا آسمونه! وقتی شما دبیری تربیت بدنی فرهنگیان رو انتخاب می کنید، در واقع دارید وارد یه مسیر شغلی تضمین شده میشید. یعنی از همون روز اول که دانشجو میشید، حقوق دانشجو معلمی دریافت می کنید و بعد از فارغ التحصیلی هم خیالتون از بابت استخدام توی آموزش و پرورش راحته.

ولی داستان رشته علوم ورزشی توی دانشگاه های دیگه یه کم فرق می کنه. اونجا بیشتر روی جنبه های تئوری و علمی ورزش تمرکز میشه و بعد از فارغ التحصیلی، خود دانشجو باید دنبال کار باشه. اینجاست که ارزش دانشگاه فرهنگیان و تضمین استخدامش خودش رو حسابی نشون میده. هدف ما توی این مقاله اینه که همه چی رو از صفر تا صد، قدم به قدم بهتون بگیم تا بتونید با چشم باز و آگاهی کامل تصمیم بگیرید.

چرا دبیری تربیت بدنی فرهنگیان انتخابی هوشمندانه است؟

انتخاب رشته ای که هم آینده شغلی داشته باشه و هم با علایق آدم جور دربیاد، واقعا تصمیم مهمیه. دبیری تربیت بدنی فرهنگیان دقیقا همین ویژگی ها رو داره. اگه عاشق ورزش هستید، اگه دوست دارید با بچه ها کار کنید و اگه دنبال یه شغل پایدار و با امنیت شغلی بالا می گردید، این رشته برای شماست. علاوه بر اون، روحیه فعال و پرانرژی این رشته باعث میشه هیچ وقت از کارتون خسته نشید و همیشه سرزنده و شاداب باشید.

شرایط عمومی پذیرش رشته آموزش تربیت بدنی دانشگاه فرهنگیان

قبولی توی دانشگاه فرهنگیان، مثل هر دانشگاه دیگه، یه سری شرایط عمومی داره که باید حتما اون ها رو داشته باشید. این شرایط تقریبا برای همه رشته های فرهنگیان یکسانه، اما خب برای تربیت بدنی یه سری جزئیات ورزشی هم اضافه میشه که در ادامه بهتون می گیم.

تراز و رتبه کنکور: پایه های اصلی قبولی

اولین و مهم ترین قدم برای ورود به دانشگاه فرهنگیان، کسب تراز و رتبه خوب توی کنکوره. می دونیم که رقابت برای فرهنگیان بالاست، پس هرچی ترازتون بالاتر باشه، شانس قبولی تون هم بیشتر میشه. معمولا برای اینکه اصلا دعوت به مصاحبه بشید، باید حداقل تراز حدود 6000 تا 6500 رو کسب کنید. البته این عدد هر سال ممکنه یه کوچولو بالا و پایین بشه، چون به تعداد شرکت کننده ها و ظرفیت پذیرش بستگی داره. یادتون باشه، رتبه کل شما توی کنکور تعیین کننده نهایی قبولی تون هست.

شرایط سنی: یه محدودیت مهم

یکی از شرایط خاص دانشگاه فرهنگیان، محدودیت سنیه. حداکثر سن مجاز برای ورود به این دانشگاه، 24 سال تمامه. یعنی وقتی که شما دارید برای کنکور ثبت نام می کنید، نباید سنتون از این عدد بیشتر باشه. پس اگه سنتون نزدیک این محدودیت هست، حواستون باشه که فرصت رو از دست ندید.

شرایط معدل: نمرات هم مهم اند!

ممکنه فکر کنید چون قراره معلم ورزش بشید، درس خوندن خیلی مهم نیست. اما نه! حداقل معدل کتبی نهایی برای پذیرش توی فرهنگیان خیلی مهمه و روی قبولی شما تاثیر زیادی داره. پس اگه دانش آموزید، از همین حالا برای کسب نمرات خوب توی امتحانات نهایی، مخصوصا درس های عمومی و تخصصی، حسابی تلاش کنید. هرچی معدلتون بالاتر باشه، دستتون برای قبولی بازتره.

سایر شرایط عمومی: الزامات هر شهروندی

یه سری شرایط هم هست که تقریبا برای همه رشته ها و استخدام های دولتی لازمه، مثل:

  • تابعیت جمهوری اسلامی ایران: خب این که واضحه! باید ایرانی باشید.
  • اعتقاد به دین اسلام یا یکی از ادیان رسمی کشور: باید به یکی از ادیانی که توی قانون اساسی به رسمیت شناخته شده، اعتقاد داشته باشید.
  • عدم سوء پیشینه کیفری و سوابق اخلاقی نامناسب: باید سابقه خوبی از نظر قانونی و اخلاقی داشته باشید.
  • سلامت عمومی جسمانی و روانی: این مورد برای رشته تربیت بدنی اهمیت ویژه ای داره که جلوتر مفصل در موردش حرف می زنیم.

شرایط اختصاصی پذیرش: گام های کلیدی برای قبولی نهایی

خب، حالا که با شرایط عمومی آشنا شدید، بریم سراغ بخش هیجان انگیز و اختصاصی تر ماجرا. قبولی توی دبیری تربیت بدنی فرهنگیان فقط به کنکور و معدل ختم نمیشه، یه سری مراحل مهم دیگه هم داره که باید حسابی براشون آماده بشید.

1. شرکت در کنکور سراسری: شروع مسیر

اولین گام برای همه داوطلبان، شرکت در کنکور سراسریه. فرقی نمیکنه که رشته دبیرستانتون ریاضی، تجربی یا انسانی بوده. شما باید توی یکی از این گروه های آزمایشی شرکت کنید و حتی اگه فقط می خواهید برای تربیت بدنی فرهنگیان اقدام کنید، لازمه که توی جلسه کنکور (چه نوبت اول و چه نوبت دوم) حاضر باشید و کنکور رو بدید.

2. اعلام علاقه مندی به رشته و پرداخت هزینه ها: یه مرحله مهم اداری

بعد از کنکور، یه مرحله مهم اداری دارید: اعلام علاقه مندی! شما باید توی سامانه سازمان سنجش، علاقه خودتون رو به رشته های علوم ورزشی و آموزش تربیت بدنی فرهنگیان اعلام کنید و هزینه های مربوط به آزمون عملی و معاینات پزشکی رو هم پرداخت کنید. این هزینه ها جداگانه هستن و باید توی مهلت های مشخص شده انجام بشن. حواستون به تاریخ ها باشه که جا نمونید!

3. معاینات پزشکی جامع: سلامت جسمانی حرف اول را می زند

چون رشته تربیت بدنی مستقیماً با فعالیت های فیزیکی سر و کار داره، سلامت جسمانی شما حسابی بررسی میشه. توی معاینات پزشکی، وضعیت قلبی، ریوی، بینایی، اعصاب و روانتون چک میشه. در این مرحله، قد شما هم مورد ارزیابی قرار می گیره:

  • قد لازم برای آقایان: حداقل 165 سانتی متر
  • قد لازم برای خانم ها: حداقل 158 سانتی متر

علاوه بر قد، مواردی مثل نداشتن لکنت زبان، عدم چاقی مفرط، و نداشتن بیماری های مزمن هم مهمه. پس اگه سابقه بیماری خاصی دارید، حتما قبل از انتخاب این رشته با یک مشاور تحصیلی یا پزشکی مشورت کنید.

4. آزمون عملی تربیت بدنی فرهنگیان: مرحله سرنوشت ساز

یکی از مهم ترین بخش های پذیرش در رشته تربیت بدنی فرهنگیان، آزمون عملیه. این آزمون، یه جورایی مثل یه درس تخصصی با ضریب 12 توی نمره کل شما تاثیر داره، یعنی نمره خیلی بالایی محسوب میشه و می تونه حسابی توی قبولی تون اثرگذار باشه. پس باید حسابی براش آماده باشید.

آزمون عملی تربیت بدنی، معادل یک درس تخصصی با ضریب 12 توی نمره کنکور شما تاثیر داره. این یعنی اهمیت فوق العاده این مرحله رو نباید دست کم بگیرید!

آیتم های دقیق آزمون عملی: آمادگی کامل داشته باشید!

آزمون عملی شامل چندین آیتم میشه که مهارت ها و آمادگی جسمانی شما رو می سنجن. این آیتم ها برای آقایان و خانم ها معمولا یکسانه:

  • بارفیکس درازکشیده در 20 ثانیه: برای سنجش قدرت بالاتنه و استقامت عضلانی.
  • دراز و نشست در 20 ثانیه: برای سنجش قدرت و استقامت عضلات شکم.
  • دریبل با توپ (فوتبال/بسکتبال) از بین 5 مانع: برای سنجش هماهنگی، چابکی و مهارت در کار با توپ.
  • پرش از روی 4 مانع: برای سنجش توان و چابکی پاها.
  • راه رفتن از روی چوب تعادل (عرض 20 سانتی متر، طول 6 متر): برای سنجش تعادل و هماهنگی بدن.
  • پرتاب توپ 3 کیلویی از روی سینه: برای سنجش قدرت پرتاب و توان انفجاری.
  • دو 250 متر: برای سنجش سرعت و استقامت هوازی.
  • رفت و برگشت مسیر 9 متری (برای سنجش سرعت و چابکی): برای سنجش چابکی و تغییر جهت سریع.

برای موفقیت توی این آزمون، باید از مدت ها قبل شروع به تمرین کنید. دویدن، تمرینات قدرتی، انعطاف پذیری و تمرین روی هر کدوم از این آیتم ها می تونه خیلی کمکتون کنه. زمان برگزاری آزمون عملی معمولا بعد از اعلام نتایج اولیه کنکور و توی تابستان هست. پس برنامه ریزی دقیقی داشته باشید.

5. مصاحبه و گزینش دانشگاه فرهنگیان: آخرین گام تا دبیری

بعد از اینکه کنکور و آزمون عملی رو با موفقیت پشت سر گذاشتید، نوبت به مصاحبه و گزینش میرسه. این مرحله برای بررسی صلاحیت های عمومی و تخصصی شما به عنوان یک معلم آینده خیلی مهمه. مصاحبه خودش چند بخش داره:

  • بررسی مدارک: اول از همه مدارکتون چک میشه که کامل و درست باشن.
  • سوالات عمومی و مذهبی: سوالاتی در مورد اطلاعات عمومی، مسائل روز، احکام دینی و باورهای مذهبی پرسیده میشه.
  • سوالات تخصصی مرتبط با رشته و دبیری: اینجا ازتون در مورد انگیزه برای انتخاب رشته دبیری تربیت بدنی، اطلاعات ورزشی و اصول اولیه تدریس سوال میشه.
  • تحقیقات محلی: گاهی اوقات برای اطمینان از صلاحیت های عمومی و اخلاقی، تحقیقات محلی هم انجام میشه.

برای موفقیت توی مصاحبه، علاوه بر آمادگی علمی، نکات زیر رو هم در نظر بگیرید:

  • پوشش مناسب و آراسته.
  • اعتماد به نفس و آرامش داشتن.
  • پاسخ های منطقی، شفاف و صادقانه.
  • نشون دادن علاقه و انگیزه واقعی به شغل معلمی و رشته تربیت بدنی.

دروس مهم برای قبولی در رشته تربیت بدنی فرهنگیان (دروس مدرسه و کنکور)

خیلی ها می پرسن برای رشته تربیت بدنی چه درس هایی باید خوب باشیم؟ راستش رو بخواید، از کنکور سال 1401 به بعد که زیرگروه ها حذف شدن، ارزش همه درس های کنکور و امتحانات نهایی برای قبولی دبیری تربیت بدنی یکسان شده. اما چند تا درس هستند که توی مسیر شما، چه برای کنکور و چه توی دانشگاه، حسابی به دردتون می خورن:

  • زیست شناسی: برای فهم آناتومی بدن انسان و فیزیولوژی ورزش ضروریه.
  • علوم ورزشی (در صورت وجود): اگه هنرستانی بودید یا درس های مشابهی داشتید، حسابی به دردتون می خوره.
  • ریاضی و فیزیک: شاید تعجب کنید، اما برای درک مباحث بیومکانیک و حرکات ورزشی، داشتن پایه قوی توی این درس ها خیلی مهمه.
  • سلامت و بهداشت: این درس ها هم برای یه معلم تربیت بدنی حیاتی هستن.

اما یه چیز از همه مهم تره: آمادگی جسمانی! همونطور که گفتیم، شما یه آزمون عملی دارید و بدون آمادگی جسمانی کافی، قبولی توی این بخش تقریبا غیرممکنه. پس از همین الان شروع کنید به ورزش کردن و بدنتون رو آماده کنید.

رتبه و تراز قبولی رشته آموزش تربیت بدنی فرهنگیان (نمونه آماری)

یکی از سوالات پرتکرار داوطلبا همیشه اینه که برای قبولی توی تربیت بدنی فرهنگیان باید چه رتبه ای بیارم؟ راستش رو بخواید، رتبه ها هر سال متغیرن و نمیشه یه عدد ثابت اعلام کرد. این موضوع به خیلی چیزها بستگی داره؛ مثل تعداد شرکت کننده ها، ظرفیت پذیرش، میزان دشواری سوالات کنکور و البته سهمیه های مختلف. اما برای اینکه یه دید کلی داشته باشید، اینجا یه نمونه از رتبه های قبولی سال های اخیر رو توی جدول آوردیم. یادتون باشه این ها فقط نمونه هستن و برای اطلاع دقیق تر باید به دفترچه های انتخاب رشته سال جاری مراجعه کنید.

منطقه رتبه در سهمیه (حدودی) استان بومی محل خدمت (نمونه)
منطقه 1 1000 – 3000 تهران، اصفهان، خراسان رضوی و… مراکز استان ها و شهرهای بزرگ
منطقه 2 2000 – 4500 فارس، مازندران، گیلان و… شهرهای متوسط
منطقه 3 3000 – 6000 استان های محروم تر مناطق کمتر برخوردار

نکته مهم اینه که بومی پذیری و سهمیه های مختلف (مثل سهمیه ایثارگران، منطقه و…) تاثیر زیادی توی شانس قبولی شما دارن. پس حتما سهمیه خودتون رو توی انتخاب رشته در نظر بگیرید.

دروس دانشگاهی رشته آموزش تربیت بدنی فرهنگیان

وقتی وارد دانشگاه فرهنگیان میشید و رشته دبیری تربیت بدنی رو شروع می کنید، با یه چارت درسی جامع و کاربردی روبرو میشید. این دروس هم جنبه های تئوری و علمی دارن و هم جنبه های عملی و مهارتی. راستش رو بخواید، این رشته ممکنه برای بعضی ها یه کم سخت به نظر بیاد، چون ترکیبی از علوم انسانی و علوم پایه هست. مثلا درس هایی مثل آناتومی، فیزیولوژی، و بیومکانیک پایه قوی در زیست شناسی و فیزیک می خوان، در حالی که درس های مربوط به روش تدریس و روانشناسی، بیشتر جنبه انسانی دارن. اما اگه علاقه داشته باشید، از همه این ها لذت می برید.

دروس دانشگاهی این رشته معمولا شامل موارد زیر میشه:

  • دروس عمومی: مثل اندیشه اسلامی، تاریخ اسلام، زبان فارسی، زبان انگلیسی.
  • دروس پایه: مثل آناتومی انسان، فیزیولوژی ورزشی، بیومکانیک ورزشی، تغذیه و بهداشت.
  • دروس تخصصی: اصول و مبانی تربیت بدنی، سنجش و اندازه گیری در تربیت بدنی، مبانی علم تمرین، مدیریت و سازماندهی در ورزش، روانشناسی ورزشی، یادگیری حرکتی.
  • دروس عملی و مهارتی: آموزش رشته های مختلف ورزشی مثل والیبال، بسکتبال، فوتبال، شنا، ژیمناستیک، دو و میدانی و … .
  • کارورزی: این بخش خیلی مهمه! شما در دوران دانشجویی باید به مدارس برید و کارورزی کنید. یعنی از نزدیک با فضای تدریس آشنا بشید و مهارت های معلمی رو یاد بگیرید.

بازار کار، مشاغل مرتبط و درآمد رشته آموزش تربیت بدنی فرهنگیان

یکی از مهم ترین دلایل انتخاب رشته دبیری تربیت بدنی فرهنگیان، بازار کار عالی و تضمین شده اونه. وقتی از دانشگاه فرهنگیان فارغ التحصیل میشید، دیگه دغدغه کاری ندارید و مستقیما وارد شغل دبیری تربیت بدنی در مدارس دولتی (ابتدایی، متوسطه اول و دوم) میشید. اما فقط دبیری نیست! این رشته درهای زیادی رو به روی شما باز می کنه و فرصت های شغلی متنوعی رو پیش روتون قرار میده.

سایر فرصت های شغلی مرتبط با تربیت بدنی

علاوه بر شغل اصلی دبیری، شما می تونید در زمینه های زیر هم فعالیت کنید و درآمد خوبی داشته باشید:

  • مربیگری رشته های ورزشی مختلف: مثلاً مربی شنا، والیبال، فوتبال، بدنسازی، آمادگی جسمانی در باشگاه ها یا به صورت خصوصی.
  • داوری مسابقات ورزشی: با گذراندن دوره های داوری، می تونید در مسابقات مختلف ورزشی به عنوان داور فعالیت کنید.
  • فعالیت در حوزه نویسندگی و تحقیقات ورزشی: اگه به تحقیق و نوشتن علاقه دارید، می تونید مقالات ورزشی بنویسید یا در پژوهشگاه های ورزشی فعالیت کنید.
  • تأسیس و مدیریت باشگاه های ورزشی: با کسب تجربه و سرمایه، می تونید باشگاه ورزشی خودتون رو تأسیس و مدیریت کنید.
  • فعالیت در وب سایت ها و آکادمی های ورزشی آنلاین: با توجه به رشد فضای مجازی، می تونید محتوای آموزشی ورزشی تولید کنید یا کلاس های آنلاین برگزار کنید.
  • مشاور تغذیه ورزشی: با گذراندن دوره های تخصصی، می تونید به ورزشکاران در زمینه تغذیه مناسب مشاوره بدید.
  • تدریس در دانشگاه ها: اگه به ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر (ارشد و دکترا) علاقه دارید، می تونید در نهایت به عنوان استاد دانشگاه فعالیت کنید.

بررسی درآمد: از دانشجو معلمی تا استاد دانشگاهی

درآمد توی این رشته، هم امنیت داره و هم پتانسیل رشدش بالاست. از همون دوران دانشجویی، شما یه حقوق ثابت دارید و بعد از استخدام هم، با افزایش سابقه و مدرک، حقوقتون بالاتر میره. البته فعالیت های جانبی مثل مربیگری خصوصی یا بلاگری ورزشی هم می تونه حسابی به درآمدتون اضافه کنه. یه تخمین از درآمد ماهیانه مشاغل مرتبط با این رشته در سال 1402 رو اینجا آوردیم:

شغل مرتبط با رشته آموزش تربیت بدنی درآمد ماهیانه (تقریبی در سال 1402)
دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان حدود 6 میلیون تومان
دبیران تربیت بدنی با سابقه کاری 5 ساله 12 میلیون تومان به بالا
مربیان بدنسازی (مجازی و حضوری) 35 میلیون تومان به بالا
معلم_بلاگرها یا بلاگرهای ورزشی در فضای مجازی 50 میلیون تومان به بالا
کارمندان حوزه ورزش و تدریس در دانشگاه با سابقه 5 ساله 15 میلیون تومان به بالا
فعالین حوزه تغذیه های ورزشی و رژیم های سلامتی 30 میلیون تومان به بالا
حوزه فروش مکمل های ورزشی، ابزار و وسایل، لباس های مخصوص و… 30 میلیون تومان به بالا

همونطور که می بینید، آینده شغلی این رشته حسابی روشنه و پتانسیل رشد و ارتقاء زیادی داره. به خصوص با توجه به افزایش آگاهی مردم نسبت به اهمیت ورزش و سلامت، تقاضا برای متخصصین این حوزه همیشه بالاست.

مزایا و معایب تحصیل و شغل در رشته آموزش تربیت بدنی فرهنگیان

مثل هر رشته و شغلی، دبیری تربیت بدنی هم مزایا و معایب خاص خودش رو داره. لازمه که با هر دو جنبه آشنا بشید تا بتونید تصمیم بهتری بگیرید.

مزایا: چرا این رشته را انتخاب کنیم؟

  • تضمین شغلی از بدو ورود: این مهم ترین مزیت فرهنگیانه! از همون اول خیال آدم از بابت شغل آینده راحته.
  • حقوق و مزایا در دوران دانشجویی: دانشجو معلمی یعنی درآمد ثابت در دوران تحصیل، که کمک بزرگیه.
  • ساعت کاری مناسب: دبیران تربیت بدنی معمولا ساعت کاری مشخصی دارن که میشه بقیه زمان رو به فعالیت های شخصی یا مربیگری اختصاص داد.
  • ماهیت مفرح و فعال شغل: شما همیشه در حال حرکت و فعالیت هستید، نه پشت میز! این برای خیلی ها یه امتیاز بزرگه.
  • ارتقاء سلامت جسمانی و روانی: کار در محیط ورزشی و تشویق دیگران به فعالیت، ناخودآگاه خودتون رو هم سالم و پرانرژی نگه می داره.
  • حمایت وزارت آموزش و پرورش: این روزها آموزش و پرورش حسابی از دبیران تربیت بدنی حمایت می کنه و فرصت های زیادی برای پیشرفت فراهم می کنه.

معایب: چه چالش هایی در انتظار شماست؟

  • دشواری برخی دروس تئوری: بعضی از درس های دانشگاهی مثل آناتومی، فیزیولوژی و بیومکانیک ممکنه یه کم سخت و پیچیده باشن و نیاز به مطالعه جدی دارن.
  • فعالیت فیزیکی بالا و احتمال آسیب: این شغل پر از حرکت و فعالیته و ممکنه گاهی اوقات باعث آسیب های جسمانی کوچیک بشه.
  • هزینه های جانبی: اگه بخواید به صورت حرفه ای توی یه رشته ورزشی فعالیت کنید، ممکنه هزینه های کلاس ها، وسایل ورزشی و تغذیه یه کم بالا بره.
  • مسئولیت بالای معلم در قبال سلامت دانش آموزان: به عنوان یه دبیر تربیت بدنی، مسئولیت سلامت و ایمنی دانش آموزان در فعالیت های ورزشی با شماست که این موضوع نیاز به دقت و توجه زیادی داره. البته با تجربه و دانش، این مسئولیت راحت تر مدیریت میشه.

گرایش ها و ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر

اگه عشق درس و دانشگاهید و دلتون می خواد توی رشته تربیت بدنی بیشتر تخصص پیدا کنید، خبر خوب اینه که این رشته توی مقاطع بالاتر، یعنی کارشناسی ارشد و دکترا، گرایش های جذابی داره که می تونید انتخاب کنید:

گرایش های کارشناسی ارشد تربیت بدنی:

  • فیزیولوژی ورزشی: تمرکز روی عملکرد بدن در حین ورزش و تاثیر تمرینات.
  • بیومکانیک ورزشی: تحلیل مکانیکی حرکات بدن در ورزش.
  • رفتار حرکتی: بررسی فرآیندهای یادگیری و کنترل حرکات.
  • آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی: تشخیص، پیشگیری و درمان آسیب های ورزشی و حرکات اصلاحی برای بهبود ناهنجاری های قامتی.
  • مدیریت ورزشی: مدیریت باشگاه ها، سازمان ها و رویدادهای ورزشی.
  • روانشناسی ورزشی: مطالعه جنبه های روانشناختی ورزشکاران و تاثیر روان بر عملکرد ورزشی.

گرایش های دکترا تربیت بدنی:

در مقطع دکترا هم می تونید همین گرایش ها رو با عمق بیشتری دنبال کنید و به عنوان پژوهشگر یا استاد دانشگاه فعالیت کنید. این یعنی مسیر پیشرفت و تخصص برای علاقه مندها همیشه بازه.

نکات مهم برای تضمین قبولی در رشته دبیری تربیت بدنی فرهنگیان

قبولی در رشته دبیری تربیت بدنی فرهنگیان ممکنه به نظر سخت بیاد، اما با یه برنامه ریزی درست و تلاش هدفمند، کاملا دست یافتنیه. اینجا چند تا نکته مهم رو بهتون می گیم که شانس قبولی تون رو حسابی بالا می بره:

  • برنامه ریزی دقیق برای کنکور سراسری: کنکور هنوز هم حرف اول رو میزنه. دروس عمومی و تخصصی رو جدی بگیرید و برای هر کدوم برنامه ریزی کنید.
  • تلاش برای کسب معدل کتبی نهایی بالا: نمرات امتحانات نهایی تاثیر زیادی روی تراز کل شما دارن. پس از این نمرات غافل نشید.
  • آمادگی همه جانبه برای آزمون عملی: این مرحله رو اصلا دست کم نگیرید! تمرینات فیزیکی رو از همین حالا شروع کنید. بدنتون رو آماده کنید و روی آیتم های آزمون عملی کار کنید. هم آمادگی فیزیکی و هم آمادگی ذهنی برای این بخش مهمه.
  • شناخت کامل و آمادگی برای مصاحبه و گزینش: سوالات رایج مصاحبه رو بشناسید، روی اطلاعات عمومی و مذهبی خودتون کار کنید و حتما با آمادگی کامل توی جلسه مصاحبه حاضر بشید. اعتماد به نفس و صداقت توی این بخش خیلی تاثیرگذاره.
  • استفاده از منابع معتبر و مشاوره تخصصی: اگه گیج شدید یا سوالی داشتید، حتما از مشاوران تحصیلی و منابع معتبر کمک بگیرید. اونا می تونن بهترین راهنمایی ها رو بهتون بدن و مسیر رو براتون روشن تر کنن.

یادتون باشه، «خواستن توانستن است». اگه هدف مشخصی داشته باشید و براش تلاش کنید، قطعا بهش می رسید.

نتیجه گیری

رشته آموزش تربیت بدنی در دانشگاه فرهنگیان، یه فرصت بی نظیره برای اون دسته از بچه های پرانرژی و ورزش دوستی که دنبال یه شغل آینده دار و تضمین شده توی آموزش و پرورش هستن. این رشته نه تنها به شما کمک می کنه که معلم ورزش بشید، بلکه درهای دنیای وسیع تری از مشاغل مرتبط با ورزش رو هم به روتون باز می کنه.

قبولی توی این رشته، نیاز به یه برنامه ریزی دقیق داره؛ از موفقیت توی کنکور و کسب تراز مناسب گرفته تا آمادگی کامل برای آزمون عملی سخت و مصاحبه فرهنگیان. اما با تلاش، پشتکار و استفاده از راهنمایی های درست، مطمئن باشید که می تونید به هدفتون برسید و لباس مقدس معلمی رو به تن کنید. پس، آستین بالا بزنید، برای رویای دبیری تربیت بدنی بجنگید و برای شروع این مسیر جذاب، آماده باشید!

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "**شرایط پذیرش رشته تربیت بدنی دانشگاه فرهنگیان | راهنمای جامع**" هستید؟ با کلیک بر روی آموزش، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "**شرایط پذیرش رشته تربیت بدنی دانشگاه فرهنگیان | راهنمای جامع**"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه