هزینه های قابل قبول مالیاتی چیست و انواع آن

هزینه های قابل قبول مالیاتی به هزینه هایی که با رعایت شرایط ماده 147 قانون مالیات های مستقیم باعث کاهش درآمد مشمول مالیات می شوند می گویند. این هزینه ها از جمله حقوق و دستمزد بیمه و تبلیغات باید مستند منطقی و مرتبط با فعالیت اقتصادی باشند. اگر به دنبال کاهش مالیات و مدیریت بهتر هزینه ها هستید مطالعه مقاله و استفاده از خدمات حرفه ای را به شما پیشنهاد می کنیم.
خدمات مالیاتی و خدمات حسابداری شرکت دهناد می توانند در ثبت دقیق این هزینه ها و رعایت نصاب ها کمک کنند تا دفاتر شما بدون خطا و مورد تایید کارشناسان امور مالیاتی باشند.

هزینه های قابل قبول مالیاتی چیست و انواع آن

هزینه های قابل قبول مالیاتی چیست؟

هزینه های قابل قبول مالیاتی مخارجی هستند که قانون مالیات های مستقیم ماده 147 آن ها را برای تعیین درآمد مشمول مالیات مجاز می داند. این هزینه ها باید مرتبط با فعالیت اقتصادی مودی و در راستای تحصیل درآمد مالیات پذیر انجام شوند. شرط اصلی قبول این هزینه ها مستند بودن در حد متعارف بودن و رعایت نصاب های قانونی است.
هزینه های قابل قبول مالیاتی مواردی مانند هزینه حقوق و دستمزد بیمه اجاره تبلیغات تعمیرات و خرید مواد اولیه می باشد. همچنین در صورت ارائه مدارک معتبر و مصوبات قانونی ( مانند بخشنامه ها یا مصوبات هیات وزیران) هزینه های غیر پیش بینی نیز قابل قبول خواهند بود. رعایت قوانین و شفافیت در ارائه این هزینه ها نقش موثری در کاهش مالیات مودیان و جلوگیری از رد دفاتر آن ها دارد.

مطابق بخشنامه ۲۸۳۴۵ مورخ ۱۸/۷/۱۳۸۵ صرفا وجوه پرداختی بابت بازخرید مرخصی کارکنان وفق مقررات موضوعه به استناد بند(۲) ماده ۱۴۸ ق.م.م به عنوان هزینه های قابل قبول مالیاتی تلقی می گردد.

شرایط هزینه قابل قبول مالیاتیشرایط هزینه قابل قبول مالیاتی

شرایط هزینه قابل قبول مالیاتی

بر اساس ماده 147 قانون مالیات های مستقیم ایران شرایط هزینه های قابل قبول مالیاتی نیازمند چندین الزام مهم است. برای پذیرفته شدن هزینه ها به عنون کسر مالیاتی باید رعایت شوند. در ادامه شرایط هزینه های قابل قبول مالیاتی را شرح داده ایم:
• مودی باید با ارائه مدارک و اسناد مستدل هزینه های ادعا شده را اثبات کند. ادعای هزینه بدون ارائه مدارک قابل قبول نیست.
• هزینه باید مربوط به فعالیت های درآمد زای همان سال مالی باشد که در اظهارنامه مالیاتی ارسال شده است.
• هزینه نباید بیشتر از حد نصاب مشخص شده توسط سازمان امور مالیاتی باشد.
• هزینه های مربوط به کسب و کارهایی که دارای معافیت مالیاتی مالیات صفر یا مقطوع قابل قبول نیست.
• در صورتی که هزینه از روش تهاتر انجام شده به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی به حساب نمی آید. اما اگر روش های دیگر غیر از تهاتری و بالاتر از 200 میلیون ریال پرداخت شود باید از سامانه بانکی استفاده شود.

اصطلاحات مرتبط با هزینه های قابل قبول مالیاتیاصطلاحات مرتبط با هزینه های قابل قبول مالیاتی

هزینه های غیر قابل قبول مالیاتی چیست؟

هزینه های غیر قابل قبول مالیاتی به هزینه هایی اشاره دارد که بر اساس قوانین مالیاتی ایران مشمول کسر مالیاتی نمی شود. این هزینه ها در اظهارنامه مالیاتی به عنوان هزینه قابل قبول محسوب نمی شوند. در ادامه فهرست هزینه های غیر قابل قبول مالیاتی را قرار داده ایم:

  • هزینه های سفر یا خرید های شخصی مدیران پذیرفته نیست.
  • هزینه های ناشی از تخلفات قانونی معمولا جزء هزینه های غیر قابل قبول مالیاتی هستند.
  • مخارجی که برای فعالیت های سیاسی یا مذهبی استفاده می شود.
  • هزینه های پذیرایی و تفریح مستقیما با فعالیت های اقتصادی شرکت مرتبط نیستند نباید در هزینه های قابل قبول ذکر شوند.
  • هزینه های تحقیقاتی که به تولید محصول یا خدماتی منجر نشوند مورد قبول نیستند.
  • استهلاک خودرو های لوکس برای استفاده شخصی به عنوان هزینه قابل قبول محسوب نمی گردد.
  • پرداخت پول به اعضای خانواده مدیران مورد قبول نیست.
  • عدم ارتباط هزینه با فعالیت های شرکت موجب قابل قبول نبودن هزینه می گردد.
  • هزینه ها باید با اسناد و مدارک معتبر مستند سازی شوند. در غیر این صورت قبول نیستند.
  • هزینه ها باید در حد معتبر و منطقی باشند.
  • تخلف از قوانین و مقرارات نیز باعث رد شدن هزینه ها می شود.

نکات بند ۱ ماده ۱۴۸: بهای تمام شده کالای فروش رفته

مهم ترین هزینه در بنگاه های اقتصادی با موضوع فعالیت بازرگانی تولید و پیمانکاری بهای تمام شده کالای فروش رفته (یا پروژه ساخته شده) استا که باید این بهای تمام شده به صورت منطقی و مطابق با استانداردهای حسابداری محاسبه شده باشد. بر حسابدارانی که وظیفه گزارشگری مالیاتی و همچنین تهیه صورتهای مالی را دارند واجب است که به مبحث بهای تمام شده و موجودی کالا (موضوع استاندارد حسابداری شماره ۸) تسلط کافی داشته باشند. اما در اینجا قصد داریم تا حداقل اطلاعات مورد نیاز یک حسابدار که قصد دارد اظهارنامه مالیاتی تکمیل کند را ارائه کنیم.

شما میتوانید در هر مرحله از پرونده مالیاتی خود از خدمات مالیاتی شرکت دهناد استفاده کنید. مشاوره مالیاتی میتواند با تجربه و تخصص شما شما را در کلیه امور مالیاتی راهنمایی کند و با بررسی پرونده شما و اراده راهکارهای قانونی مالیات عادلانه تری را پرداخت کنید. جهت دریافت مشاوره مالیاتی با ما در تماس باشید

منبع: شرکت حسابداری دهناد | https://dehnaad.com/

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "هزینه های قابل قبول مالیاتی چیست و انواع آن" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی, کسب و کار ایرانی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "هزینه های قابل قبول مالیاتی چیست و انواع آن"، کلیک کنید.