17 اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
تقویم علم؛
در این تقویم وقایع و رویدادهای مهم تاریخی مرتبط با علم و فناوری را مرور خواهیم کرد.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری سیپکس، تاریخ علم مملو از رویدادهای مهمی است که نوآوری ها، کشف ها و حتی زادروزها و درگذشت های دانشمندان و مخترعان تاثیرگذار جهان را در برمی گیرد. در این تقویم علم، وقایع مهم مصادف با امروز 17 اردیبهشت برابر 6 می را ورق می زنیم.
***
زیگموند فروید
6 می 1856 میلادی برابر با 17 اردیبهشت 1235 خورشیدی، عصب شناس اتریشی و بنیانگذار دانش روانکاوی به دنیا آمد. فروید را می توان یکی از تاثیرگذارترین شخصیت های اوایل قرن بیستم دانست. او پژوهش هایش را در بیمارستان عمومی وین در حوزه های اختلالات مغزی و گفتاردرمانی و شناخت بیماری نادرِ آروشا و کالبدشناسی اعصاب میکروسکوپی آغاز کرد. سپس در سال 1885 به عنوان استاد دانشگاه در رشته نوروپاتولوژی مشغول به کار شد. فروید در ایجاد روانکاوی و روش های بالینی، فنونی را برای روبه رو شدن با دانش آسیب شناسی روانی از راه گفت وگو میان بیمار و روانکاو ارایه کرد که از آن جمله می توان به به کارگیری تداعی آزاد (روشی که در آن بیمار هر آنچه را به ذهنش می رسد بیان می کند) و کشف انتقال (بیمار با درمان گرش به مثابه یکی از افراد مهم دوران کودکی اش برخورد می کند) و همچنین روش روان شناسی تحلیلی یا پویا اشاره کرد.
بدریچ هروزنی
6 می 1879 میلادی برابر با 17 اردیبهشت 1258 خورشیدی، بدریچ هروزنی، باستان شناس و زبان شناس اهل چک به دنیا آمد. کار مهم او رمزگشایی زبان هیتی، با پژوهش الواح به خط میخی بابلی مکشوفه در بغازکوی است. اولین کار میدانی باستان شناسی او سال 1904 در فلسطین بود. سال 1913، او در رمزگشایی زبان های خط میخی که در آرشیو وینکلر از بغازکوی، پایتخت باستانی هیتی ها در مرکز ترکیه ثبت شده بود، همکاری کرد. هروزنی معتقد بود که زبان هیتی یک زبان هند و اروپایی است و ترجمه های خود را در سال 1917 منتشر کرد. کار او روی اسناد خط میخی که از بازرگانان آشوری در کولتپه به دست آمده بود، شرایط سیاسی و اقتصادی در خاور نزدیک را پیش از سال 2000 قبل از میلاد نشان داد. سال 1934، او به طور گسترده برای مطالعه هیروگلیف به آسیای صغیر سفر کرد.
ژان تریکار
6 می 2003 میلادی برابر با 17 اردیبهشت 1382 خورشیدی، ژان تریکار، جغرافی دان فیزیکی و ژیومورفولوژیست اقلیمی فرانسوی درگذشت. او به دلیل مطالعات منطقه ای گسترده اش در کشورهای متعدد آفریقا (الجزایر، سنگال، مالی، ساحل عاج، توگو، نیجر، نیجریه، لیبریا، سودان) و آمریکای لاتین (آرژانتین، برزیل، شیلی، کلمبیا، مکزیک، پاناما، پرو، ونزویلا) شناخته می شود. تریکار در بسیاری از زمینه های جغرافیای فیزیکی ازجمله مطالعه نقش پویای عمده آب و هوا در تکامل سرزمینی، کارتوگرافی ژیومورفیک، و سنجش از دور پیشگام بود. تحقیقات گسترده او شامل کار روی ژیومورفولوژی یخچال های طبیعی، دینامیک رودخانه ای، بادی یا دریایی و رسوب شناسی بود.
ویلیام گری والتر
6 می 1977 میلادی برابر با 17 اردیبهشت 1356 خورشیدی، ویلیام گری والتر، متخصص مغز و اعصاب آمریکایی بریتانیایی که یادگیری را با یک موج مغزی خاص آن گونه که با اندازه گیری های الکتروآنسوفالوگراف آشکار شد مرتبط می دانست درگذشت. او علایق ویژه ای به مطالعه همبستگی های عصبی فیزیولوژیکی حالت های ماوراء الطبیعه مانند هیپنوتیزم، خواب، خلسه و توهم داشت. والتر پیشرفته ترین ربات زمان خودش را ساخت. این دستگاه خودکار واکنش هایی را مانند یک موجود زنده تقلید می کرد و با استفاده از یک چشم فوتوالکتریک، حسگر لمسی و چرخ های قابل هدایت موتوری، می توانست موانع را تشخیص دهد.
17 اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "17 اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "17 اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟"، کلیک کنید.