مقالات اختلالات یادگیری در کودکان
اگر فرزند شما باهوش و در مورد جهان کنجکاو به نظر می رسد اما مشکل محسوسی در گفتار، خواندن یا حساب کردن دارد، ممکن است دچار اختلال یادگیری باشد. اختلالات یادگیری (Learning disorders) که بان نام ناتوانی های یادگیری (Learning disabilities) نیز شناخته می شود، شامل طیفی از اختلالات است که در نحوۀ پردازش اطلاعات توسط مغز تاثیر می گذارد و درک مفاهیم خاص را دشوار می کند. این اختلالات می توانند خفیف یا شدید باشند.
کودکان دارای اختلالات یادگیری معمولاً دارای هوش نرمال یا بالاتر از متوسط هستند اما با برخی از انواع یادگیری مشکل دارند. مثلاً ممکن است تشخیص حروف الفبا به طور جداگانه برایشان آسان باشد، اما کنار هم گذاشتن حروف برای خواندن آنها را گیج کند، یا ممکن است بستن بند کفش یا چیدن قطعات یک پازل برای آنها کاری گیج کننده باشد، یا ریاضی ساده چیزی غیرقابل غلبه و درک باشد.
از آنجا که کودکان دارای اختلالات یادگیری در تسلط بر برخی تکالیف مشکل زیادی دارند، اغلب سرخورده، عصبانی یا افسرده هستند و ممکن است خودانگاره (Self-concept)، یعنی درک، ذهنیت و احساس ضعیفی درباره ٔ خودش داشته باشند. لباس دختر کفشدوزکی واقعی میتواند بهترین گزینه برای هدیه دادن به کودکتان باشد.
این کودکان ممکن است بدانند که می خواهند چه کاری را انجام دهند، چه بگویند یا چه بنویسند، اما نمی توانند مسیر سرراستی برای انجام آن پیدا کنند.
اختلالات یادگیری چقدر شایع است؟
فهمیدن شیوع دقیق آنها دشوار است، زیرا تشخیص اختلالات یادگیری بسیار بحث برانگیز است. بسیاری از کارشناسان معتقدند که در مورد این مشکل بیش تشخیصی وجود دارد و فقط موارد شدید باید تشخیص رسمی داشته باشند. آنها استدلال می کنند که هیچ مغزی به شکل بی نقص کار نمی کند، بچه ها با سرعت های مختلفی یاد می گیرند و این که بسیاری از مشکلات به مرور زمان و خودبه خود حل می شوند.
با این حال، دیگران معتقدند که حتی مشکلات یادگیری ظریف نیز ارزش نشان دار شدن در سنین پایین را دارند، زیرا به این ترنیب کودک می تواند از کمک های ویژه برخوردار شود. یک کودک می تواند یک نوع ناتوانی یا ترکیبی از چند ناتوانی را داشته باشد. از آنجا که تشخیص اختلالات یادگیری دشوار است، اگر نگران فرزند خود هستید، قبل از اقدام، نظر چند متخصص را بگیرید.
چه چیزی باعث اختلالات یادگیری می شود؟
بیشتر متخصصان بر این باورند که اختلالات یادگیری نتیجۀ مشکلات عصبی ظریفی هستند که در نحوۀ دریافت، تفسیر و ارسال اطلاعات مغز تاثیر می گذارند. دانشمندان علت این اختلالات را به شکل واضح نمی دانند، اما بسیاری معتقدند که آنها با ناهنجاری های کوچک در نحوۀ رشد مغز ارتباط دارند.
به نظر می رسد که آنها زمینۀ ارثی دارند و این نشان دهندۀ یک ارتباط ژنتیکی است. همچنین آنها ممکن است ناشی از سوءمصرف الکل یا مواد مخدر توسط مادران این بچه ها در دوران بارداری یا مشکلات جدی هنگام زایمان کودک باشد. لباس کاراکتر کارتونی به افزایش تحرک و فعالیت کودک در طول روز کمک می کند.
شایع ترین اختلالات یادگیری در کودکان چیست؟
شایع ترین اختلالات یادگیری چیست و چگونه می توان آنها را تشخیص داد؟ اختلالات یادگیری معمولاً به سه دسته تقسیم می شوند که شامل اختلالات گفتاری یا زبانی، مشکل در مهارت هایی مثل خواندن، نوشتن یا ریاضی و طیفی از اختلالات دیگر که با هیچ یک از این دو دسته مطابقت ندارد، مانند مشکلاتی در هماهنگی حرکتی، مهارت های حرکتی یا حافظه.
گاهی کودک به طور واضح دچار یک نوع اختلال مانند خوانش پریشی یا محاسبه پریشی است. اختلالاتی که به ترتیب مهارت های خواندن و ریاضی را مختل می کند. اما این نیز معمول است که کودکان ترکیبی از اختلالات مختلف را داشته باشند.
برای کودکان دارای اختلال یادگیری نسبتاً معمول است که در پیروی از دستورالعمل ها، بی حرکت ماندن و پایبندی به تکالیف خاص مشکل داشته باشند. آنها همچنین ممکن است از نظر فیزیکی دچار برخی تکرارها در رفتار مثل مستعد زمین خوردن یا برخورد با چیزها باشند.
بسیاری از مردم اختلالات نقص توجه، (Attention deficit disorders) یا به اختصار ADD را با اختلالات یادگیری (Learning disorders) اشتباه می گیرند. اما اختلالات توجه، که با حواس پرتی زیاد و بی قرار بودن شناخته می شوند، اختلالات یادگیری نیستند.
آنها یک مشکل جداگانه هستند، که باز هم با ناهنجاری های ظریف موجود در مغز ارتباط دارند. با این حال، مقداری همپوشانی بین این دو وجود دارد. تخمین زده می شود که 25 تا 35 درصد از کودکان مبتلا به اختلالات یادگیری دچار اختلالات نقص توجه نیز هستند.
شما هم ممکن است اصطلاحات ADD و ADHD را که به جای یکدیگر استفاده می شوند شنیده باشید. اختلال نقص توجه یا ADD و اختلال کم توجهی-بیش فعالی یا به اختصار، ADHD، در واقع یک چیز هستند، فقط موضوع این است که ADHD در سه دههٔ گذشته، بارها تغییر نام داشته است.در مورد اختلال کم توجهی-بیش فعالی یا همان ADHD بیشتر و کامل بدانید.
اختلال یادگیری کودک در چه سنی تشخیص داده می شود؟
بیشتر کودکان دچار اختلال یادگیری چگونه و در چه سنی تشخیص داده می شوند؟ اختلالات یادگیری غالباً در سال های اول مدرسه، در حینی که کودک صحبت کردن، خواندن و نوشتن را یاد می گیرد، تشخیص داده می شوند.
معلم ها اغلب اولین کسانی هستند که متوجه وجود مشکل می شوند. اما یک تشخیص واقعی مستلزم ارزیابی رسمی توسط متخصص، ترجیحاً روان شناس کودک، عصب روان شناس، متخصص اطفال عصبی-تکاملی یا روان پزشکی با تخصص در این زمینه است.
این ارزیابی ها معمولاً تا قبل از پنج تا هفت سالگی کودک انجام نمی شود و همچنین با بزرگ تر شدن کودک تکرار می شوند. برخی از مدارس یا پزشکان معمولاً کودکان را برای تشخیص ارجاع می دهند.
حتی اگر زودتر از این سن ها به مشکلی مشکوک شوید، متخصصان عموماً هم نظر هستند که نمی توان نتیجه گیری قاطعی در مورد کودکان پیش دبستانی به عمل آورد، زیرا سبک ها و سرعت های یادگیری در سال های اولیه ٔ زندگی بسیار متغیر است.
چطور به کودک دارای اختلال یادگیری کمک کنید؟
پس از تشخیص توسط متخصصان، ممکن است نیاز به مراحل درمانی شامل گفتاردرمانی، فیزیوتراپی و کاردرمانی برای بهبود مهارت های حرکتی باشد. هرچند اختلالات یادگیری دایمی هستند، اما برای کمک به فرزندتان برای جبران اختلال یادگیری و رفع مشکل، کارها و راهکارهای زیادی موجود است.
این کارها بر عهدهٔ خود والدین، خدمات دولتی موجود و معلم های دلسوز و آگاه است. کودکان دارای اختلال یادگیری می توانند یاد بگیرند و یاد می گیرند. یک کودک دارای اختلال یادگیری می تواند در مدارس معمولی مثل دیگر کودکان ثبت نام شود ولی با توجه به نیاز موجود و تشخیص و اهمیت والدین آگاه، معلمی خصوصی و باتجربه برای آموزش بهتر یا حتی یک کاردرمانگر داشته باشد.
غیر از آموزش و یادگیری تحصیلی، برآوردن نیازهای عاطفی و روانی کودک هم بسیار مهم است. کودکان مبتلا به اختلالات یادگیری ممکن است با شنیدن عبارت هایی مثلاً از طرف کودکان دیگر احساس کنند کم هوش، دست وپا چلفتی یا مستعد شکست خوردن هستند.
بسیاری از والدین، معلمان و متخصصان بر این عقیده اند که تاکید روی نقاط قوت کودک و تلاش برای تمرکز نکردن بیش از حد بر مشکل کودک، بسیار مهم است. همۀ کودکان استعدادها و توانایی های طبیعی خود را دارند. والدین با خرید لباس زورو می توانند در بسیاری از بازی های فرزند خود شریک شوند.
کودکی که در یادگیری خواندن مشکل دارد ممکن است در طراحی، سرودن شعر، انجام آزمایشات علمی یا شوت کردن توپ عالی باشد. کودکان دارای اختلالات یادگیری بیشتر از دیگران به تقویت عزت نفس، ستایش از توانایی هایشان و فرصت هایی برای درخشش نیاز دارند.
بزرگ کردن کودکی با مشکل یادگیری همراه با نگرانی های خاص خودش است و می تواند روی والدین و سایر خواهر و برادرها که ممکن است به خاطر توجه بیشتر به آن کودک حسادت کنند، تاثیر مخربی داشته باشد.
بسیاری از خانواده ها از گروه های حمایتی یا مشاوره کمک می گیرند. خدمات اجتماعی، آموزش و پرورش منطقه یا پزشک کودک شما هم می توانند فهرستی از سازمان های معتبر را برای یاری و راهنمایی شما در اختیارتان قرار دهند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مقالات اختلالات یادگیری در کودکان" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی, کسب و کار ایرانی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مقالات اختلالات یادگیری در کودکان"، کلیک کنید.