هشدار درخصوص شنا در اماکن پرخطر

هشدار درخصوص شنا در اماکن پرخطر

سیپکس/اصفهان از ابتدای سال جاری، در سطح استان ۴۴ مورد حادثه در رودخانه‌ها، کانال‌های انتقال آب، استخرهای ذخیرۀ آب کشاورزی و درون باغات شخصی رخ داده است. از این میان، ۱۴نفر غرق شده‌اند. مدیرکل ستاد بحران استانداری اصفهان با اشاره به افزایش خروجی سد زاینده‌رود از شنا در مناطق خطرپذیر هشدار داد.

منصور شیشه‌فروش، مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری اصفهان،‌ دربارۀ شنا در کانال‌های انتقال آب، استخرهای ذخیرۀ آب کشاورزی، رودخانه‌های مناطق غربی و جنوبی و بالادست زاینده‌رود و دریاچۀ سدهای مخزنی استانی به مردم هشدار داد. این موضوع، به‌علت افزایش خروجی سد زاینده‌رود و رهاسازی آب در شبکه‌های آبیاری و نهرهای سنتی غرب زاینده‌رود برای باغات و درختان برمی‌گردد که از ابتدای تیرماه ۱۴۰۳صورت گرفته است.

کانال‌های انتقال آب به‌علل گوناگونی چون شدت جریان آب و شیب و لغزندگی دیواره‌ها برای شنا مناسب نیستند. همچنین استخرهای ذخیرۀ کشاورزی به‌سبب عمق زیاد شیب دیواره و لایۀ پوششی لغزنده ژئوممبران برای شنا ایمن به حساب نمی‌آیند. مسیر رودخانه‌ها نیز به‌علت شدت جریان آب، ناپایداری بستر، سردی آب و جریان گردابی حوادثی چون غرق‌شدن را به همراه دارد.

از ابتدای سال جاری، در سطح استان ۴۴ مورد حادثه در رودخانه‌ها، کانال‌های انتقال آب، استخرهای ذخیرۀ آب کشاورزی و درون باغات شخصی رخ داده است. از این میان، ۱۴ نفر غرق شده‌اند. مابقی نیز از طریق امدادرسانی سرپایی و انتقال به مراکز درمانی از سوی عوامل آتش‌نشانی و اورژانس نجات یافته‌اند.

با بالارفتن دما و حضور بیشتر گردشگران در عرصه‌های طبیعی و مجاور منابع آبی حوادث غرق‌شدگی به‌خصوص در روزهای تعطیل و پایان هفته افزایش یافته است. برای پیشگیری از وقوع حوادث به شهرداری‌ها، آب منطقه‌ای جمعیت هلال‌احمر، میراث فرهنگی و جهاد کشاورزی ابلاغ شده است تا به این موضوع توجه جدی داشته باشند.

سازمان‌ها و نهادهای یادشده موظف‌اند که با فراهم‌آوردن تیم‌های مجهز به امکانات امداد در آب، گشت و نظارت در مسیر کانال‌ها و رودخانه‌ها و ارائۀ آموزش‌های لازم به ساکنین و گردشگران در مناطق خطرپذیر اقدامات پیشگیرانه را اجرایی کنند.

رودخانه‌های خرسان، آب‌ملخ و ونک در شهرستان سمیرم، رودخانه‌های گوکان، یلان و چشمۀ لنگان در فریدون‌شهر، رودخانۀ زاینده‌رود در مناطق غرب استان، باغبادران، کانال‌های انتقال آب شبکه نکوآباد، سدهای باغکل خوانسار، ونک و قره‌قاچ سمیرم، گلپایگان و کوچری، خمیران و سد زاینده‌رود از جمله نقاط پرخطر است. در این مناطق می‌بایست طرح‌های کاهش خطر و نصب حفاظ اطراف کانال‌ها اجرایی شود.

همچنین تأکید شده است که با نظارت سازمان جهاد کشاورزی نصب حفاظ، تابلوی هشدار و تعبیۀ طناب نجات در استخرهای ذخیرۀ آب کشاورزی به‌کوشش بهره‌برداران محقق شود و اطلاع‌رسانی و آموزش‌های لازم نیز در این خصوص فراهم آید. مالکان باغات شخصی نیز موظف‌اند استخرهای باغات خود را ایمن کنند.

پایان خبر سیپکس

هشدار درخصوص شنا در اماکن پرخطر

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "هشدار درخصوص شنا در اماکن پرخطر" هستید؟ با کلیک بر روی حوادث، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "هشدار درخصوص شنا در اماکن پرخطر"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه