سند «کرمان بر فراز»؛ برنامه ای برای نجات کشاورزی یا شعاری دیگر؟

سند «کرمان بر فراز»؛ برنامه‌ای برای نجات کشاورزی یا شعاری دیگر؟

سیپکس/کرمان استاندار کرمان گفت: در سند تحرک بخشی توسعه استان با عنوان «کرمان بر فراز» تحول در کشاورزی یکی از محورهای اصلی است.

محمدعلی طالبی امروز ۱۳ اردیبهشت در جلسه بررسی برنامه اصلاح الگوی کشت در استان کرمان بر لزوم تحول بنیادین در بخش کشاورزی تأکید کرد و افزود: با مصرف سالانه پنج و نیم میلیارد مترمکعب آب و اشتغال ۴۰ درصدی در این بخش سهم کشاورزی از تولید ناخالص داخلی تنها ۱۶ درصد است که توجیه پذیر نیست.

طالبی با بیان اینکه مناطق کشاورزی استان عمدتاً کمتر برخوردار هستند و کشاورزی نتوانسته تأثیر مثبتی بر معیشت آن ها بگذارد افزود: تغییر یا اصلاح الگوی کشت باید به شکل جدی پیگیری شود؛ نمی توان تضمین کرد که شرایط فعلی تولید پسته در شمال و خرما در شرق و جنوب استان پایدار بماند.

وی از بحران های تکراری مانند نوسانات قیمت پیاز به عنوان نماد بی برنامگی در کشاورزی یاد کرد و گفت: ۲۵ سال پیش هم که من بخشدار بودم همین حرف ها را می شنیدیم. امروز اطلاعات دقیق از نیاز مصرفی ظرفیت صادراتی و سرانه مصرف در دسترس است؛ اما نظام برنامه ریزی ما همچنان ناکارآمد است.

استاندار کرمان خواستار ایجاد یک «اتاق برنامه ریزی» برای هدایت علمی کشت و تضمین خرید محصولات کشاورزی شد و تصریح کرد: برنامه ریزی باید به کشاورز بگوید چه محصولی به چه میزان و در کجا کشت کند. دولت نیز موظف است قیمت و خرید آن را تضمین کند.

طالبی ضمن اشاره به برخی نمونه های موفق کشت در استان از جمله پرورش موز در ارزوئیه و توسعه خرمای مجول در قلعه گنج بر ضرورت توسعه این الگوها و حمایت از کشاورزان تأکید کرد.

وی همچنین افزود: مجتمع های بزرگی مانند کشت و صنعت جیرفت دارای منابع منحصر به فردی هستند که باید براساس الگوی کشت به کار گرفته شوند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به ضرورت توسعه صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات کشاورزی پرداخت و گفت: در حالی که استان کرمان تولیدات زیادی در بخش کشاورزی دارد اما واحدهای فرآوری اندکی دارد؛ در حالی که در برخی شهرستان ها بدون هیچ تولیدی ده ها واحد فرآوری فعال است.

طالبی همچنین بهره وری پایین در مصرف آب را یک بحران جدی دانست و اظهار کرد: در برخی کشورهای اروپایی با یک سوم مصرف آب استان کرمان غذای چند برابر جمعیت ایران تولید می شود. ما باید با توسعه گلخانه های مدرن مصرف آب را کاهش و تولید را افزایش دهیم.

 استاندار کرمان با اشاره به وضعیت نابه سامان تولید دام و طیور در استان گفت: با وجود ظرفیت های اقلیمی وضعیت تولید دام در برخی نقاط مناسب نیست و باید برای ارتقاء آن برنامه ریزی شود.

وی خواستار همکاری همه دستگاه ها برای تحقق اهداف سند توسعه کرمان شد.

پایان خبر سیپکس

سند «کرمان بر فراز»؛ برنامه ای برای نجات کشاورزی یا شعاری دیگر؟

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "سند «کرمان بر فراز»؛ برنامه ای برای نجات کشاورزی یا شعاری دیگر؟" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "سند «کرمان بر فراز»؛ برنامه ای برای نجات کشاورزی یا شعاری دیگر؟"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه